Τι πρέπει να ξέρουν οι μαμάδες αγοριών

Το να είσαι μητέρα είναι καταπληκτικό! Το να είσαι όμως μητέρα αγοριών εκτός από καταπληκτικό είναι και τελείως διαφορετικό από το να είσαι μητέρα κοριτσιών. Και αυτό μπορεί να σου το επιβεβαιώσει μία μητέρα που ήδη έχει αποκτήσει αγόρι. Μία από αυτές έφτιαξε μία λίστα πραγμάτων που πρέπει να ξέρεις αν περιμένεις αγόρι ή έχεις αποκτήσει ήδη ένα.
  
Θα πρέπει να αγαπήσεις την ώρα του μπάνιου. Και λέγοντας «ώρα του μπάνιου», δεν εννοούμε την δική σου ώρα μέσα στην μπανιέρα με αφρούς, αρωματικά κεριά και χαλαρωτική μουσική. Εννοούμε ότι πρέπει να αγαπήσεις το να κάνεις μπάνιο το παιδί σου. Τα αγόρια λερώνονται πολύ πιο συχνά από τα κορίτσια και χρειάζονται συνέχεια μπάνιο! Φυσικά σε αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι την ώρα εκείνη το μπάνιο θα γεμίζει νερά και σαπούνια ΠΑΝΤΟΥ. Και όταν έρθει η ώρα που το αγοράκι σου θα κάνει πια μπάνιο μόνο του, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για ένα μπάνιο γεμάτο νερά, σαπούνια δεξιά και αριστερά, πεταμένα άπλυτα και φυσικά πολλές χρησιμοποιημένες πετσέτες!

Πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις ότι τα ποπάκια, κοινώς τα αέρια, είναι αστεία. Τα αγόρια λατρεύουν αυτή την λειτουργία του εντέρου! Και ο τρόπος που θα το χειριστείς θα σε βοηθήσει να κοντρολάρεις τα νεύρα σου, γιατί αυτό θα συμβαίνει θέλεις δεν θέλεις. Αν γελάσεις μαζί τους, τότε όλα καλά, αν από την άλλη προσπαθήσεις να το σταματήσεις, να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Για να σε κάνουμε να αισθανθείς ότι υπάρχει σωτηρία, απλά σε συμβουλεύουμε να του μάθεις τουλάχιστον σε ποια μέρη μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα…

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για συνεχής και ατελείωτες μάχες για την τουαλέτα. Μπορεί να το είχες σκεφτεί από την ώρα που έμαθες ότι περιμένεις αγόρι ότι εσύ θα είσαι αυτή που θα αλλάξει το κατεστημένο και το δικό σου παιδί θα κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας μετά την χρήση, ή ότι θα τραβάει πάντα το καζανάκι. Να είσαι σίγουρη όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Τουλάχιστον και τα δύο ταυτόχρονα. Όσο και να προσπαθήσεις πάντα κάτι θα ξεχνάει να κάνει. Μπορεί να τραβάει το καζανάκι, αλλά το καπάκι θα μένει ανοιχτό, μπορεί να κλείνει το καπάκι, αλλά όταν πας να το ανοίξεις να σε περιμένει μία μεγάλη έκπληξη. Φυσικά θα πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι το χαρτί της τουαλέτας δεν θα το βρίσκεις ποτέ στην θέση του.

Πρέπει να αναθεωρήσεις τα στάνταρντ σου στο θέμα «ασφάλεια». Τα αγόρια είναι σκληρά και αγαπούν την περιπέτεια. Πηδάνε και σκαρφαλώνουν παντού, τρέχουν, πέφτουν για πλάκα. Και αυτό το κάνουν συνέχεια. Μπορεί να βρεις το παιδάκι σου κρεμασμένο από την εξωτερική πλευρά των κάγκελων του μπαλκονιού σου, να έχει στο στόμα του κόλλα ή οτιδήποτε βρήκε μπροστά του από τα σκουπίδια, απλά από περιέργεια για να δει ποια είναι η γεύση του. Πάντα προσπαθούν να κάνουν ποδήλατο, πατίνι, γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά και το καταφέρνουν. Και αν έχεις περισσότερα από ένα αγόρια στο σπίτι τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για πολλούς τσακωμούς, όχι λεκτικούς μόνο. Μιλάμε για πάλη κανονική μεταξύ τους με κλοτσιές και μπουνιές και δυστυχώς πολλές φορές και ατυχήματα αν δεν επέμβεις την κατάλληλη στιγμή. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει πάντα να κρατάς ενημερωμένο το φαρμακείο του σπιτιού σου.

Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για πολύ δράμα. Γενικά έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα αγόρια δεν είναι καθόλου λάτρεις του δράματος. Όμως αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για στιγμές δράματος, για πόρτες που κλείνουν δυνατά, για χτυπήματα στις πόρτες, στις ντουλάπες, σε ότι βρεθεί μπροστά σε ένα αγόρι. Μην αφήσεις ποτέ κανένα να σου πει ότι είσαι τυχερή που έχεις αγόρι γιατί δεν δημιουργούν δράμα, δεν έχουν ιδέα!
 
Ξέχνα το καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Τα αγόρια δημιουργούν πανικό και βρωμιά στο πέρασμα τους. Και δεν μιλάμε μόνο για ακαταστασία. Μιλάμε για πραγματική βρωμιά, από λερωμένα με λάσπη παπούτσια, πεταμένο γάλα, λερωμένους τοίχους από οτιδήποτε άσχετο βρέθηκε στον δρόμο τους. Αν δεν έχεις λεφτά να πληρώνεις γυναίκα να σου καθαρίζει το σπίτι, απλά πάρε βαθιές ανάσες και συμβιβάσου με αυτό.
 
Πρέπει να υπάρχει πάντα φαγητό, σνακ ή κάτι φαγώσιμο γενικά στο σπίτι. Τα αγόρια τρώνε πολύ και συνέχεια. Θα εκπλαγείς από το πόσο συχνά μπορεί ένα παιδί να ανοίγει το ψυγείο. Κατά μέσο όρο κάθε πέντε λεπτά. Οι εποχές που το παιδί σου ήταν μωρό και έτρωγε όσο έπρεπε θα περάσουν ανεπιστρεπτί όταν το αγοράκι σου πατήσει τα 6 χρόνια. Τότε, μετά το πρωινό του θα θέλει ένα σνακ να κόψει την πείνα, και μετά από λίγο κάτι άλλο και κάτι άλλο κ.ο.κ. Όσο προλαβαίνεις κάνε οικονομίες. Σε λίγα χρόνια δεν θα σας φτάνει ο μισθός του μήνα για ψώνια στο super market!

Στην ντουλάπα του πρέπει να υπάρχουν πολλά ζευγάρια τζιν. Αν και είναι από τα πιο ανθεκτικά ρούχα, ένα αγόρι θα καταφέρει να το καταστρέψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό πάντα να έχεις στην ντουλάπα του έξτρα παντελόνια για παν ενδεχόμενο.

Θα πρέπει να συμβιβαστείς με την γύμνια. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι το αγόρι σου θα κυκλοφορεί στο σπίτι χωρίς ρούχα, μόνο με το εσώρουχό του ή κάποιες φορές ούτε με αυτό. Από την στιγμή που θα μπορεί να ντύνεται και να γδύνεται μόνο του, μόλις θα μπαίνει στο σπίτι, θα βγάζει όλα του τα ρούχα και θα παίζει ατάραχο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
 
Θα πρέπει να συνηθίσεις την συνεχή ενασχόλησή του με τα γεννητικά του όργανα. Είναι κάτι που θα κάνει με κάθε ευκαιρία, από την στιγμή που θα βγάλεις την πάνα του να τον αλλάξεις και θα ανακαλύψει το μόριό του, μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Θα το τραβήξει, θα το τεντώσει, θα το μετακινήσει οποιαδήποτε στιγμή θα έχει πρόσβαση σε αυτό. Θα το κάνει την ώρα του μπάνιου, αλλά και την ώρα που βλέπει τηλεόραση. Να ξέρεις ότι δεν το κάνει επίτηδες ή ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι απλά μία αυτόματη κίνηση που γίνεται αθώα, συχνά και εντελώς αφηρημένα! Το παρήγορο είναι ότι από ένα σημείο και μετά δεν θα το παρατηρείς καν και φυσικά δεν θα σε ενοχλεί. Και αυτό γιατί θα είσαι απασχολημένη να καθαρίζεις το πανικό στο σπίτι ή να ψωνίζεις καινούργια τζιν…

Σχόλια

  1. Να και ένα κείμενο που με ανακουφίζει λιγάκι!!!
    Καλό βράδυ να έχεις, Μπέττυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Thank you for your comment!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά