Με τα παιδιά για φαγητό



Φέτος τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να πάμε στην Αμερική. Και φυσικά να πάρουμε μαζί την μικρή μας. Κλάμα και οδυρμός από τους γονείς και τους λοιπούς συγγενείς. "Που θα πάτε με το βρέφος", "Θα ταλαιπωρηθεί το μικρό", "Θα αρρωστήσει", "Δεν θα κοιμάται τις σωστές ώρες" και άλλα πολλά παρόμοια δακρύβρεχτα.
Φυσικά εμάς δεν μας εμπόδισε τίποτα απ' όλα αυτά, ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας και με τα πολλά φτάσαμε στον προορισμό μας. Την Νέα Υόρκη.
Περιττό να αναφέρω ότι η μικρή προσαρμόστηκε σχεδόν κατευθείαν στο νέο ωράριο ύπνου, την είχαμε μαζί μας σε όλες μας τις μετακινήσεις ακόμα και με μείον βαθμούς η μικρή ήταν καλά ντυμένη και έξω μαζί μας.
Σε αυτή την μαγική πόλη, δεν προβληματιστήκαμε ούτε μία φορά για το θέμα του φαγητού της. Και αυτό διότι σε όποιο εστιατόριο και αν πηγαίναμε, ακόμα και στην πιτσαρία στο τυχαίο στενό, υπήρχε ΠΑΝΤΑ παιδικό καρεκλάκι και κάτι για να απασχολήσει την μικρή μας.
Όσο αφορά τα φαγητά η αλήθεια είναι ότι σαν κλασσική ελληνίδα μάνα, είχα πάντα δικό της φαγητό έτοιμο, αλλά θεωρώ ότι και με αυτό δεν θα αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα.
Όμως θέλω να σας τονίσω το γεγονός ότι σε κάθε εστιατόριο υπήρχε παιδικό κάθισμα. Το πιο απλό και το πιο ανέξοδο αντικείμενο που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έχει κάθε εστιατόριο που θέλει να ονομάζεται έτσι.

Γυρνώντας πίσω στο Ελλάδα, ένα όμορφο απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε οικογενειακώς σε ένα εστιατόριο κοντά στη γειτονιά μας. Επηρεασμένη από την Αμερική, το ομολογώ, ζήτησα παιδικό καθισματάκι. Φυσικά η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν υπάρχει.
Και σας ερωτώ αγαπημένοι μου αναγνώστες: Αλήθεια, υπάρχει εστιατόριο στην Αθήνα που να διαθέτει παιδικό καθισματάκι και γενικά να είναι baby- toddler-kid friendly;
Γονείς Αθηναίοι, μην στεναχωριέστε. Το παιδάκι σας θα κάτσει και στην καλύτερη θα ζωγραφίσει κιόλας αν πάτε:
Στα TGI Friday's. Εντάξει, αν δεν είχαν και τα Friday's καρεκλάκι ποιο εστιατόριο θα είχε;
Μία πολύ καλή επιλογή αποτελεί το La Pasteria, γιατί εκτός από καρεκλάκι διαθέτει ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, την όαση των παιδιών, ακόμα και των μωρών ;).
Παιδικά καρεκλάκια θα βρείτε και θα φάτε ξέγνοιαστα στο Meat Me, στο Hard Rock Cafe, φυσικά στα εστιατόρια του IKEA, καθώς και στα εστιατόρια Far East.
Εάν θέλετε να πάτε σε κάτι πιο local, (τοπικό που λέμε και εδώ), το παιδάκι σας θα καθίσει σίγουρα στην Brasserie Valaoritou στο Κολωνάκι, στο Matsuhisa, αλλά και στο "Γκαλερί του μεζέ" στο Περιστέρι. 
Επίσης εάν κάποιο μεσημέρι Κυριακής βρέχει, δεν υπάρχει λόγος να κάτσετε σπίτι, αλλά να πάτε στο Golden Hall και να φάτε με το παιδί σας καθήμενο στα Mezzaluna και Pastis.

Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

πηγές
http://www.athinorama.gr/restaurants/articles/?id=9351
http://www.in2life.gr/home/child/articles/194559/article.aspx

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά