Blogger μαμάδες


Καλημέρα αγαπημένοι μου αναγνώστες!

Σήμερα μιλάμε για μαμάδες σε όλο τον κόσμο που κάνουν αυτό που κάνω εγώ αυτή την στιγμή. Δηλαδή blogging. Με την διαφορά βέβαια ότι τα blog τους είναι από τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο (θα 'θελα). 

Πριν μπω στο κάθε blog και το"ψάξω", αναρωτιόμουν τι μπορεί να έχουν και είναι τόσο ξεχωριστά;.

Αφού τα "έψαξα", κατάλαβα ότι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά δεν είναι το τι γράφουν, αλλά ΑΥΤΟΙ που τα γράφουν.

Και σας θέτω την πολύ απλή ερώτηση. Εάν είχε ένα blog η κυρά Κατίνα της γειτονιάς ποιος θα το διάβαζε; ΚΑΝΕΙΣ. Γιατί γλυκές μου, η κυρά Κατίνα της γειτονιάς τι ενδιαφέρον θα είχε να μας πει εκτός από το πως πλένει τα ρούχα των παιδιών της και δεν μένει λεκές;
(το κυρά Κατίνα της γειτονιάς είναι τυχαίο όνομα, φανταστικό, και δεν φέρω καμία ευθύνη αν κάποια από εσάς λέγεται Κατίνα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα βρώμικα ρούχα των παιδιών της. Και μένει και σε γειτονιά. Ευχαριστώ.)

Που λέτε, οι γυναίκες (κυρίως) αυτές έχουν να πουν μία ιστορία, και η ιστορία αυτή είναι η ζωή τους. Έχουν ενδιαφέροντα, είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και έχουν και παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί τους και όχι για αυτά.

Το Expatria, baby είναι ένα blog το οποίο υπογράφει μία Καναδή, παντρεμένη με Ελβετό, που έχουν ένα κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε στην Ιαπωνία, ενώ αυτή τη στιγμή όλη η οικογένεια ζει στην Ινδονησία. Πως σας φάνηκε;


Στο Our Holly Days θα βρείτε την ιστορίας της Holly, μιας γυναίκας που έχασε το πρώτο της παιδί, αλλά δεν το έβαλε κάτω και απέκτησε σύντομα ένα αγοράκι. Λυπηρό, αλλά πόση δύναμη μπορεί να αντλήσει κανείς από μία τέτοια νέα γυναίκα;


Παρακάτω σας παρουσιάζω την Rachel. Εδώ να δείτε άτομο! Η Rachel ξύπνησε ένα ωραίο πρωί και είπε "θα πουλήσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι” (στα αγγλικά). Όχι έτσι ακριβώς, αλλά πούλησε ότι είχε και δεν είχε στην Αγγλία και άρχισε να ταξιδεύει. Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο γνώρισε τον άντρα που μαζί του έκανε δύο παιδιά. True love story δηλαδή. Μετά απ' όλα αυτά άρχισε να γράφει για όλα αυτά και πολλά άλλα στο How to Escape. Να σας αναφέρω δε ότι όλη αυτή η ιστορία εκτυλίσσεται στο Bali...



H Sarah στάθηκε άτυχη στη ζωή της. Έχασε το πρώτο της κοριτσάκι, από ανεξήγητους λόγους. Η ζωή όμως την αντάμειψε με το καλύτερο δώρο. Λίγους μήνες μετά από αυτή την τεράστια απώλεια έμεινε έγκυος φυσικά σε τρίδυμα κοριτσάκια! Την ιστορία της που αναμφίβολα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά άλλα διηγείται στο The Great Umbrella Heist.

Αυτή και αν είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Η Erica, γέννησε την μικρή της και δύο μέρες μετά επέστρεψε στην σχολή της, απ΄ όπου 2 μήνες αργότερα έλαβε πτυχίο Νομικής. Και δεν της έφταναν όλα αυτά, λίγους μήνες αργότερα μετακόμισε με όλη της την οικογένεια από την Χαβάη στην Τανζανία (που πρέπει να είναι υπέροχα παρεμπιπτόντως). Μέσα σε όλη αυτήν την τρέλα και την έκρηξη ενδιαφερόντων που θα δείτε ότι βιώνει η Erica, γράφει και το blog To the sea.

Ένα από τα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας blog είναι της Drea. Η Drea είναι χορτοφάγος και θέλει σώνει και ντε να κάνει και το παιδάκι της χορτοφάγο. Κακό βέβαια δεν είναι αυτό. Η διατροφή είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει κανείς να διδάξει στο παιδί του. Εγώ απλά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς κρέας. Η Drea εκτός από χορτοφάγος είναι και μόνη. Πως είναι άραγε να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνη και να του δίνεις και όλη την ώρα πρασινάδα να τρώει; Περισσότερα στο Ohdrea.



Τελευταίο (και τυχερό) το blog Petite Biet του Gaby και της Belle. Η ιστορία αγάπης αυτών των δύο ξεκινά 10 χρόνια πριν, όταν γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα δρόμο του Lower East Side του Manhattan. Εκεί που όλα τα ζευγάρια στις ταινίες γνωρίζονται και ζούνε για πάντα ευτυχισμένα με το σκυλί τους και το παιδί τους που είναι ενδιαφέροντες τύποι και πολύ κουλ; Ε, κάπως έτσι και τα παιδιά εδώ, ζώντας στο city καταγράφουν την ζωή τους μαζί με το μικρό offspring τους.



Φιλιά! ;)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάσημες νονές- Διάσημοι νονοί- Τυχερά βαπτιστήρια

Κεφάλαιο "Παιδικός Σταθμός" ή απλά ένα χάος στο κεφάλι μας;

Αργά και σταθερά